Snorkelen BSG

15 augustus 2025 - Kosi Bay, Zuid-Afrika

De een heeft heerlijk geslapen en de ander had er meer moeite mee door alle dierengeluiden of het licht wat al vroeg de kamer in komt. De gordijnen zijn meer een soort vitrage, het is binnen bijna net zo licht als buiten.

Vandaag gaan we naar het strand om te snorkelen. MB wil al optijd weg, maar ons verzoek is toch een half uurtje later. We willen even rustig opstarten vandaag.

Het is eb aan het worden en we zien de vele rotsen in zee tevoorschijn komen.  Blij dat we gisteravond niet zijn gaan zwemmen. We zoeken een mooi plekje uit en genieten van het uitzicht. We spotten walvissen, althans de spuiters en de staart die op het water slaat, gelukkig hebben we de camera meegenomen.
Na een klein uurtje is de zee goed om te gaan snorkelen. Anders dan gisteren kunnen we onze flippers in ondiep water aantrekken en kunnen we bijna overal staan. We zwemmen tussen de rotsen door en zien weer een prachtige Nemo wereld onder ons. We zien ook veel koraal.
We kunnen er geen genoeg van krijgen. MB krijgt het koud, ziet dat wij prima kunnen zwemmen en we mogen met zn 4en nog even door. Robert moet helaas als eerste opgeven. Het wordt wat te intensief, maar de dames gaan, met een bibberende Marit die het te mooi vindt om te stoppen, nog even door.
We gaan wat drinken en de meiden pakken weer de snorkels om samen in het ondiepe deel weer te zwemmen. Martine maakt met haar telefoon wat foto's en Robert komt ook even kijken. Hij glijdt van een rots en heeft een paar flinke sneden in zijn voet.
Martine en MB maken de wondjes schoon voor zover dat lukt en met een beetje improviseren wordt zn teen verbonden.

MB maakt een mooie tafel van zand waarop hij een kleedje neerlegt en de lunch klaarzet. Heerlijke zoet bietensalade, die er vooral bij Martine goed in ging en groente quiche, die lieten we ons alle 4 goed smaken.
Na de lunch zijn de dames met z'n 3en nog een keer met de snorkels het water in gegaan, waar iets grotere rotsen waren. Ze merkten al snel dat de stroming sterker was daar en het voelde niet echt goed meer. Dus ook voor hun was het snorkelen afgelopen. De meiden hebben hun tekenspullen erbij weer bij gepakt en na een goed half uur besloten we om terug te gaan.
Na een lekkere douche, even chillen in de lounge, tijdens een massage ( Anouk) of op bed werden we door MB meegenomen naar een uitkijkpunt 10 min bij het kamp vandaan. We keken uit over het dorp en MB heeft veel verteld over het dorp en zijn droom voor de toekomst van dit dorp en wat hij daarvoor aan het doen is. We genieten van verse cashewnoten en een drankje.
Bij terugkomst was Marit aan de beurt voor haar massage.  Ze vond het wel spannend, dus Martine is er de eerste 10 min bij gebleven.  Inmiddels was het kampvuur aangestoken en zaten Robert en Anouk daar te lezen.

Het avondeten bestond uit een traditionele maaltijd uit de regio ( maar dan wel.zonder vlees of vis) We hebben nog steeds geen idee wat we gegeten hebben. Het was niet vies, maar of dit nou echt lekker was... Gelukkig smaakte het toetje met een lavacake  en ijs ons allemaal prima.
Na het eten was Martine aan de beurt voor ene uitgebreide massage.Ze koos voor de hot stone. Nou deze stenen waren echt gloeiend heet.... maar ze heeft er van genoten en gelukkig een redelijke nacht op geslapen...

1. Ella:
    17 augustus 2025
    Leuk zo te snorkelen en genieten van heerlijke massage
  2. Cobi:
    17 augustus 2025
    Robert ook aan de bietensalade ????😄
    Wat een mooie dag!!!