Steppen en Chocolade
26 augustus 2025 - Langkloof, Zuid-Afrika
Martine was vanmorgen weer veel te vroeg wakker, maar viel uiteindelijk toch weer in slaap. Iedereen was vanmorgen iets later wakker, waardoor we relatief snel moesten aankelden voor het ontbijt. Deze zag er weer goed verzorgd uit.
Vandaag gaan we de uitdaging aan on te gaan downhillen met een step. Hiervoor moeten we wel een uurtje rijden, maar het leek ons alle 4 een leuke activiteit waardoor we het er voor over hebben.
We verzamelen bij " Sandra se Winkel' een antiekwinkeltje met echt oude meuk. Samen met een gezin uit België met 3 jonge kinderen gaan we in een safari-jeep de berg op, steps op de aanhanger. We dachten dat we een uur achter elkaar zouden gaan downhillen, maar het blijkt dat we ongeveer 2x een kwartier naar beneden gaan en tussendoor dus weer met de auto omhoog gaan.
We zijn blij dat we mountainbike ervaring hebben. We gaan over smalle paadjes, grind, gras, los zand, vele keien, lekekr naar beneden. Robert en Anouk gaan als een speer , M&M gaan er wat rustiger achteraan, want die vinden het best spannend.
De 2e keer hebben ze wel wat meer vertrouwen, maar er is toch ook wel een stuk waar Anouk en zelfs Robert afstapt. En een behoorlijk stijl stukje naar beneden. We zij toch wel teleurgesteld dar het afgelopen is, want het was echt veel te kort.
Onderweg naar de auto's horen we van het Belgisxhe gezin dat er een chocolade proeverij/ restaurantje n de buurt zit. Er is de afgelopen weken weinig chocolade gegeten, dus de dames wilden hier heeeeeel graag heen.
We zijn eerst nog bij wijze van sponsoring het museum van " Sandra se Winkel" in geweest, waar we 5 minuten hebben rondgelopen voor we weer vertrokken.
Op naar de chocolade! In de middel of nowhere stonden een aantal winkeltjes bij elkaar. We zijn de boerderijwinkel even ingeweest en hebben biltong gekocht voor thuis. Nog even het souvenirwinkeltje in, maar alles daar achtergelaten. De bierbrouwerij was helaas dicht. De chocolate moments was gelukkig wel open, we kregen allemaal een aantal stukjes chocolade te proeven, 70%, 50 %, melk, wit & ruby. Er stonden verschillende soorten chocoladefondue op het menu en we kozen voor de classic, met fruit en marsmallows, en de wafels en ijs met pure en melk chocoladefondue. We hebben er heerlijk van gesmikkeld! Nog even teurg de winkel in om af te rekenen en wat extra repen voor thuis te halen voordat we weer terug de auto in gingen.
Bij de cottage aangekomen lag onze was weer heerlijk schoon klaar. Wat een fijn idee dat we dit thuis niet hoeven te doen.
We pakken een groot deel van onze tassen in en genieten nog even van de laatste sunset hier in Zuid-Afrika. Martine en Anouk lopen naar de schommelbank en hebben een heel fijn en ook emotioneel moeder-dochtergesprek over van alles en nog wat. Ze wisselen hun hoogtepunten en mooiste momenten per locatie uit totdat donker is en ze zien dat het eten elk moment kan komen.
Tijdens het eten, bestaande uit kipkebab op een stokje en couscous, krijgen Robert en Marit dezelfde vraag. Het is een mooie manier om met elkaar terug te kijken op deze bijzondere, waardevolle en avontuurlijke reis die we met elkaar beleefd hebben. We sluiten de avond met elkaar af met 2 potjes Qwixx, waarna Marit zich klaar gaat maken ok naar bed te gaan en de andere 3 de laatste spullen in de koffer en tassen proberen te stoppen en te verdelen. Nog even een warme douche en dan zoveel mogelijk slaap zien te pakken, want morgen vertrekken we naar huis met een nachtvlucht.

Goede reis naar huis