Ja... we gaan

19 juni 2025 - Alphen aan den Rijn, Nederland

Martine heeft al zeker zo'n 25 jaar de wens om naar Zuid-Afrika te gaan. Na lang sparen hebben we 2 jaar geleden de knoop doorgehakt. In 2025 gaan we naar Zuid-Afrika! Een mooi jaar voor ons om te gaan; Robert wordt 50 in maart, Anouk wordt 18 als we dan in Zuid-Afrika zijn en Robert en Martine zijn 20 jaar getrouwd in september. 2025 moet dus ons jaar gaan worden om te gaan.

Vanaf 2023 zijn we dan ook al bezig met de voorbereidingen van onze reis. Voor Robert en de meiden was het nog ver van hun bed show, maar Martine was al behoorlijk bezig met inlezen en uitzoeken wat ze graag wilde doen en zien.

Op de vakantiebeurs zijn we Tessa van "Jouw Afrikareis" tegengekomen. Wat hebben we een leuk gesprek met haar gehad.  Het klikte goed en Tessa heeft ons veel inzichten gegeven in de mogelijkheden. De meiden wilden graag met z'n 4en op pad en ook wij staan hier helemaal achter. Samen met Tessa, een Nederlandse jonge vrouw die in Zuid-Afrika woont, hebben we meerdere keren online meetings gehad (zelfs nog vanaf haar vakantieadres in Azië), om onze droomreis met veel afwisselingen in activiteiten samen te stellen.

Helaas kwam in 2024 onze reis aan een zijde draadje te hangen. Robert werd ernstig ziek en moest intensieve behandelingen ondergaan. De vraag of we wel op reis konden kwam steeds vaker naar boven. Halverwege de behandelingen kregen we positieve uitslagen en durfden we weer voorzichtig de laatste puntjes op de i te zetten. Tessa heeft voor ons met alle accommodaties contact opgenomen om het verhaal uit te leggen en opties op de lodges te nemen, zodat wij, zodra we meer positieve uitslagen zouden hebben, alles vast konden leggen.

8 november 2024 kregen we de uitslag. Wat waren we blij dat alles er goed uit zag. Nu durven we de tickets te boeken en de lodges definitief vast te leggen! We gaan onze droomreis maken!

We vliegen via Cairo naar Johannesburg alwaar we onze reis starten. We gaan naar Graskop voor de panoramaroute, Balule Private Game Reserve voor onze 1e safari ervaringen, door het  Kruger National Park, waarna we in Eswantini Mlilwane Wildlife Sanctuary &  Mkhaya Game Reserve aandoen en we  mountainbiken en  paardrijden op de planning hebben staan. Tevens vieren we hier Anouk haar 18de verjaardag. Na nog 2 natuurreservaten in Zuid-Afrika (Manyoni Private Game Reserve & Tembe Elephant) hopen we de BIG FIVE toch echt wel gezien en gefotografeerd te hebben. Dan steken we de grens over naar Mozambique om hopelijk met wilde dolfijnen te zwemmen.  Na nog een aantal dagen in Kosi Bay om het prachtige merensysteem te bekijken, vanaf de kant en via het water en lekker wat te relaxen, rijden we via St Lucia & Underberg naar Lesotho voor meer activiteiten zoals wederom paardrijden & mountainbiken, maar Anouk en Martine willen ook gaan abseilen langs een waterval (Robert en Marit zijn hier nog even over aan het nadenken).  We verblijven nog op een paardenranch voordat we onze laatste dagen in Noordelijke Drakensbergen rondbrengen en we via Johannesburg en Cairo na 4 weken weer terugvliegen naar Schiphol.

1. Simone:
    19 juni 2025
    Zo leuk om dit nu al te lezen. Wij zijn ook naar zuid Afrika geweest en het was top. Ik weet zeker dat jullie net zo hard gaan genieten als dat wij toen hebben gedaan.
  2. Salvatore:
    19 juni 2025
    Gaaf, dat gaat een super vakantie worden zo te lezen.
    Geniet er met ze allen van en ik zie de verhalen en vooral foto's voorbij komen.
    Iedereen alvast een fijne vakantie gewenst.
    Groetjes Fotograaf Salvatore 😉
  3. Ella:
    19 juni 2025
    Succes met de voorbereidingen luitjes, datis al genieten nu
  4. José Conijn:
    19 juni 2025
    Dat wordt een geweldige vakantie.
    Wat zullen jullie genieten en….heeeel veeeel mooie foto’s maken.🦣🦓🐆🐅🦒
  5. Hennie:
    19 juni 2025
    Dit wordt toch een super mooie vakantie en genieten
  6. Wendy:
    19 juni 2025
    Wauw, dat klinkt fantastisch! Wens jullie succes met de laatste voorbereidingen en hoop dat de reis van jullie dromen in het echt nog mooier is! Geniet!
  7. J mettes:
    20 juni 2025
    super hoor
  8. Jaap en José:
    21 juni 2025
    Dat gaat vast een super mooie reis worden. Succes met de verdere voorbereidingen.